Giden Komşuya Ağıt

Author: jiletlipasta / Etiketler:

" Buraya taşınalı 15 sene oldu, sen vardın!
yan sokaktaki apartmanda yaşıyordun ve beyaz panjurlarınız vardı.
asla o güzel balkonlu evde kim yaşıyor bilmedim, sen benim gizli kahramanımdın.
seni ilk fark ettiğim günü, sana hep anlatmak istedim. (ama hatırlamıyorum.)

benim gibi insomniaklar kendi gibileri hemen fark eder bebek.
final dönemlerinde, gecenin bi yarısı kurabiyeler pişirdiğimde, sabahlara kadar film izleyip, internette gezdiğimde, yani ne zaman perdemi aralasam, çalışma lambanın yandığını görürdüm. pencerenden sızan o ışık bana büyük bir güç verirdi.
sen her zaman bana çok yakın oldun.geç geldiğim gecelerde, sana karşı suçluluk duyuyordum: "pencereme baktığında, ışığımın yanmadığını görünce hayatımda başka biri var zannederse" diye.

sonra cenk'le tanıştık. cenk sizin çapraz apartmanda yaşıyordu. onu da keşfetmiştim. o da gün doğmadan uyumayanlardandı. aynı apartmanda yaşadığım karşı komşumu 8 sene sonra tanımıştım oysa ben. anneme yolda yürürken; "bu kadın deli mi niye bize gülüyor" dediğimde, annem acıyan gözlerle, "onu da mı tanımıyorsun" demişti.

cenk ise sabahlara kadar proje çizmekten, porno site gezmekten, film izlemekten dolayı hep sabahlayanlar grubundandı. (oysa sen çok başkaydın)cenk'e seni sordum, "aa, sen de mi fark ettin onu, ne zaman perdeden baksam ışığı yanar" dedi. o da kim olduğunu bilmiyordu. seni hep güzel bir kız olarak hayal ettiğini söyledi. ben cenk'e, asla sana dair hayallerimden bahsetmedim.

ve sen çekip gittin! ne bir not, ne bir veda.2 gece önce perdeyi araladığımda ışığın yanmıyordu, o gece hiç yanmadı. ertesi gün oldu, gene yanmadı. durumu cenk'e haber verdim. bir an telefonda sesi gitti. sonra babam gülerek, bize acı haberi verdi. "aaa o apartmandan dün birileri taşındı, onu mu diyorsunuz siz", neşeyle eriğini yiyordu. gündüz asla perdelerimizi açmadığımız için, ne ben ne de cenk seni giderken görememiştik.seni çok özlüyoruz, nolur dön.

bu gece gene caddebostan sahilde içtik, aklımızda hep sen vardın. çalışma lambanın ışığı, gözümüzden hiç gitmedi. ellerimizde biralar, karşımızda mehtap, aklımızda sen... dön lütfen.."

(not: bu yazı tamamen gerçektir, cenk de ekşi sözlük yazarı olmasına rağmen, manyak olarak bilinmek istemediğinden nickinin gizli kalmasını istemiştir.)

0 yorum:

Yorum Gönder

Clicky Web Analytics